Hoe kan een tax-planner u helpen?

30 Maart 2022 -
Solange Saghbini
Senior Tax Advisor
How can a tax planner help you

Een overzicht van uw volledige vermogen

Een tax planner bij uw bank kan uw boekhouder, notaris, advocaat of fiscalist niet vervangen, dat staat vast. Hij heeft echter wel een kijk op uw volledige vermogen, zowel uw professionele als privétegoeden, en kan er een frisse blik op werpen. Hij neemt uitgebreid de tijd om u te leren kennen, door bijvoorbeeld te informeren naar uw activiteiten, de achtergrond van uw bedrijf, uw professionele en privéprojecten, uw financiële noden en beperkingen.

Een uitgebreid netwerk tot uw dienst

Uw tax planner ontmoet u nooit alleen! Hij werkt steeds nauw samen met uw externe adviseur, uw private banker of uw relatiebeheerder. Uiteraard heeft hij zelf niet alle kennis in pacht. Daarom laat hij zich ook omringen door een resem aan experten in verschillende gebieden. Denk maar aan estate planners, krediet- of verzekeringsexperten …

Indien u dat wenst, kan een tax planner u ook in contact brengen met een expert uit zijn netwerk (notaris, advocaat, bedrijfsrevisor) of contact opnemen met administratieve instanties.
Gouden raad

  • Een tax planner geeft u graag een second opinion. Hij informeert u zo goed mogelijk over iedere fase in uw leven of over uw bedrijf, indien van toepassing voor u. Hij zal u ook proactief op de hoogte houden van fiscale of wettelijke veranderingen die een impact kunnen hebben op uw beleggingen bij de bank of op uw toekomstige projecten, op privé of professioneel vlak.
  • Hij neemt de tijd om uw toekomst met u te bespreken en op het gepaste moment de mogelijkheden voor de overdracht van uw vermogen en de fiscale impact van de verschillende opties te overlopen.
  • Uiteraard bekijkt hij ook met u hoe u uw vermogen kunt diversifiëren met het oog op de aangroei van uw vermogen. Indien dat nog niet het geval is, kan hij er met name voor zorgen dat u over voldoende kapitaal beschikt voor wanneer u met pensioen bent.
  • Nadat hij uw boekhouding heeft geanalyseerd, deelt hij zijn visie met u over de optimalisatie van de liquiditeitsuitstromen van uw onderneming, indien die nog niet benut zijn.
  • Hij kan u informeren over de fiscale behandeling van uw beleggingen, of u die nu deed als natuurlijke persoon of via uw vennootschap.
  •  …

Antwoorden op uw vragen

Hebt u ten slotte concrete of specifieke vragen? Of wilt u verschillende standpunten kunnen vergelijken? Een tax planner neemt graag de tijd om met u te overleggen en u een onafhankelijke kijk te bieden.

Hij kan in dat opzicht, op uw verzoek, contact opnemen met uw eigen adviseur, zoals een boekhouder, om collegiaal met hem van gedachten te wisselen.

U hebt het begrepen: een tax planner zal uw eigen adviseurs niet vervangen. Hij kan wel een belangrijke meerwaarde bieden zodat u met kennis van zaken kunt beleggen en op tijd de aangroei en overdracht van uw vermogen kunt plannen, zowel voor uw privé- als professioneel vermogen!

Wenst u meer informatie of wilt u een beroep doen op een tax planner? Maak een afspraak of stuur een e-mail naar estate_planning@nagelmackers.be. Wij helpen u graag verder!

 

Gerelateerde artikels

Evy en Elisabeth Sparen & Beleggen Artikel
30 Mei 2024

Welke duurzame beleggingsstrategieën hanteert Nagelmackers?

Image op stock market graphs Wereldeconomie Artikel
16 Mei 2024

Nagelmackers Invest (mei 2024)

Image of stock market graphs Wereldeconomie Artikel
17 April 2024

Nagelmackers Invest (april 2024)