Waarom pensioensparen via een pensioenspaarfonds?

Wilt u de kans grijpen op een hoog rendement op lange termijn? Dankzij onze pensioenspaarfondsen kunt u beleggen naargelang uw beleggersprofiel en tegelijkertijd een mooi fiscaal voordeel genieten.

Uw persoonlijke situatie

Uw wettelijke pensioen zal waarschijnlijk niet volstaan om uw huidige levensstandaard te behouden. U bent zich daar perfect van bewust en u wilt zich daarop voorbereiden.

Uw beleggingshorizon is nog lang en u bent geïnteresseerd in een potentieel hoog rendement. In dat geval is een pensioenspaarfonds helemaal iets voor u. Bij Nagelmackers, een bank die resoluut kiest voor een persoonlijke aanpak, kunt u kiezen tussen 3 verschillende pensioenfondsen, afhankelijk van uw profiel: conservatief, gematigd of dynamisch.

Uw voordelen

  • U kunt van fonds veranderen zonder kosten of taksen. We raden bijvoorbeeld sterk aan om over te schakelen naar een defensiever fonds als uw pensioen dichterbij komt.
  • Naast het opbouwen van een aanvullend pensioenkapitaal, geniet u ook elk jaar van een fiscaal voordeel. U hebt voor het pensioensparen in 2024 de keuze uit twee fiscale maximumbedragen:
    • Het maximumbedrag van 1.020 euro: daarmee geniet u een belastingvermindering van 30% met een fiscaal voordeel van 306 euro.
    • Het maximumbedrag van 1.310 euro: daarmee geniet u een belastingvermindering van 25% met een fiscaal voordeel van 327,50 euro.

U kunt dat belastingvoordeel ook cumuleren met de fiscale voordelen van langetermijnsparen, VAPZ, IPT of een groepsverzekering.

  • De doelstelling van onze verschillende profielen bestaat erin een zo hoog mogelijke waardestijging te bieden en te zorgen voor een brede spreiding van de risico's door voornamelijk in euro of een valuta van een lidstaat van de Europese Economische Ruimte te beleggen in alle soorten activaklassen (aandelen, obligaties, geldmarktinstrumenten en contanten), zonder sectorale beperkingen.

Relevante documenten:

Contacteer Nagelmackers

Heeft u nog vragen?

Contacteer ons