Nagelmackers maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Daardoor kunnen we beter voldoen aan uw behoeften en voorkeuren.
Wenst u meer informatie of weigert u het gebruik van cookies? Klik hier. Verdergaan op de website

De goede vrede bewaren

Dany (67) en Isabel (65) hebben drie kinderen, een gezond familiebedrijf en een vakantievilla in Nieuwpoort. Nagelmackers regelde een oplossing voor hun successie waarin iedereen zich kan vinden.

Geen vuiltje aan de lucht

Isabel en ik startten 35 jaar geleden een bescheiden interieurzaak. Vandaag is het een bloeiende miniketen met drie regionale vestigingen en een vijftiental medewerkers. De inkomsten uit de zaak lieten ons toe om comfortabel te leven en onze kinderen in de beste omstandigheden te laten opgroeien. Als, en ik zeg wel ‘als’, de zaak ons wat vakantie gunde, dan brachten we die door in onze villa in Nieuwpoort.

Onweer op komst …

Natuurlijk wilden Isabel en ik dat de zaak in de familie bleef. Een levenswerk van járen, dat wil je niet zomaar uit handen geven. Aanvankelijk leek niemand van de kinderen geneigd om in de zaak te stappen. En dus begonnen we stilletjes aan uit te kijken naar overnemers die ons bedrijf wilden overnemen. Maar gelukkig komt wijsheid met de jaren, want uiteindelijk wilde onze jongste toch de stap zetten. Dat betekent dat we voor een keuze stonden: de aandelen evenredig verdelen onder de drie kinderen of ze allemaal aan de kandidaat-overnemer toewijzen. En zo ja, hoe moesten we dat aanpakken zonder de twee anderen te benadelen? En dan was er de vakantievilla: door de stijgende vastgoedprijzen aan de kust is die villa een fortuin waard. Hoe voorkomen we dat de kinderen zich blauw betalen aan successierechten als we het huis binnen de familie houden? Veel vragen, weinig antwoorden …

“Een levenswerk van járen, dat wil je niet zomaar uit handen geven.”

Dany

Uw financieel routeplan

Waar wilt u naartoe, waar staat u vandaag en welke route volgt u best? De Financiële Routeplanner helpt u en uw adviseur om alles in kaart te brengen. Het resultaat is een persoonlijk vermogensplan dat u naar uw eindbestemming leidt.

Lees verder

Een vermogensplan, een goede zaak …

Die antwoorden kregen we gelukkig van Dirk, onze adviseur bij Nagelmackers. Dirk kwam bij ons langs en liet ons kennismaken met de Financiële Routeplanner, een handig instrument dat onze situatie mooi in beeld bracht, ons liet nadenken over onze doelstellingen en uiteindelijk resulteerde in heel concrete oplossingen. Zo hebben we vandaag een mooie regeling voor de overdracht van de zaak waar alle kinderen vrede mee nemen. Bovendien hebben we dankzij een gesprek met een private banker van Nagelmackers ook een fiscaal voordelige oplossing voor de villa en voor de successie van de rest van ons vermogen. Het gevoel dat alles mooi en eerlijk is geregeld is … onbetaalbaar!

Wat is uw doel? Kom er eens over praten met uw Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een financieel routeplan op dat u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak

Meer verhalen